Veddepedia

Veddepedia 😉

Hier de droge gegevens van onze jongste Drent. In de loop van de tijd zal deze pagina aangevuld worden…..

 

Vedde Bo van de Sebastiaanshoeve

NHSB 3151693

Geboren 4 maart 2019

Vader: Abe Bloske van’t Dreske Kwinne en Moeder: Lindsey Li van de Sebastiaanshoeve

Fokker: Linda Punselie, Sinderen

Eigenaren: Selma en Richard Tiemeijer

Titel: Jeugdwinner ’19

Voor meer informatie kunt u mailen naar:  selma.tiemeijer@gmail.com

Een zoon van Okke in huis was al een enorm mooie ervaring. En het was voor ons heel bijzonder, toen duidelijk werd dat Linda Punselie Abe wilde gebruiken voor een van haar teefjes. Daar is heel wat denkwerk en gepuzzel aan vooraf gegaan, wees daarvan overtuigd. Oorspronkelijk was het de bedoeling Abe aan Noortje te koppelen, maar na verloop van tijd bleek dat niet gewenst. Toen werd er gewisseld richting Lindsey Li. Weer veel denkwerk, gepuzzel en veel gesprekken. En uiteindelijk gaven we toestemming. In januari 2019 was er een mooie dekking en op 4 maart werden er twee reutjes en twee teefjes geboren….. Er was dus zelfs keus voor ons, want (natuurlijk;-) wilden we graag een reu uit dat nestje aanhouden. Een zoon van Abe en dus de derde generatie in huis…..Hoe speciaal is dat!!!


Kereltjes 1 en 2 ontliepen elkaar niet veel…. Nummer 1 een bekvlek links, nummer 2 rechts, maar qua bouw en karakter was er veel gelijkenis. Uiteindelijk werd het kereltje 1, die met de bekvlek links. Op de foto met Richard is het de rechtste;-) We kozen voor de naam Vedde Bo en zo kwam het dat er nu drie generaties Drentsche Patrijshonden over de vloer lopen bij ons. En dat gaat prima…… Vooral met opa Okke is Vedde dikke vrienden

 

* In september 2021 zijn er foto’s gemaakt van de  heupen en ellebogen van Vedde en die zijn door de Raad van Beheer als volgt beoordeeld:

  Heupen: HD A, met 0 botafwijking en een Norbergwaarde van 40

  Ellebogen: VRIJ met op alle onderdelen links en rechts de beoordeling vrij.

* Op de fokdag in 2021 zijn Vedde’s ogen onderzocht op PRA. 

  Uitslag: vrij.

*  Vedde scoort op de von Willebrand test normaal: the animal is free and has two healthy alleles. When used in breeding,  this animal will not become ill due to the disease. It cannot spread the disease in the population. 

* Er moeten nog twee foto’s ingeleverd worden; een staande en een kop foto.

* Vedde heeft op meerdere shows een Uitmuntend gekregen van de keurmeester

* De eigenaren van Okke (wij dus…) zijn lid van de Vereniging.

Het is nu even wachten op twee mooie foto’s van Vedde en zodra die er zijn, gaan we Vedde aanmelden voor de dekreuenlijst van Vereniging de Drentsche Patrijshond. Heeft u interesse in Vedde, neem gerust contact met ons op…….