Shows

Shows……

>>Groningen was de laatste show, waar Richard en Vedde naar toe zijn gegaan. Op zaterdag en zondag in de jeugdklasse werden ze twee keer keurig tweede met mooie en positieve rapporten. Heerlijk met z’n allen genoten in de Nugget. Dat was wel (voorlopig?) de laatste kans voor Vedde om nog een jeugdpunt te scoren voor zijn jeugdkampioenschap. We hadden Vedde al voor volgende shows ingeschreven, maar die werden allemaal afgeblazen in verband met de corona-crisis. En het ziet er naar uit, dat we dat laatste punt niet kunnen gaan halen. Op 4 september verloopt Veddes jeugdklasse-tijd, dus het is jammer….. Niet alleen voor Vedde trouwens, ook maatje Bono en vele andere hondjes zitten in hetzelfde schuitje. Wie weet bedenkt de Raad van Beheer er iets op…… We wachten af…..

>>In februari deden Richard en Vedde mee aan de hondenshow in Eindhoven. Uiteraard weer in de jeugdklasse. Onze jongste kerel haalde daar niet alleen een keurige 1U in zijn klasse voor zijn tweede jeugdkampioenschapspunt. Hij werd ook in de reuenklasse tweede achter kampioen Brisco en dus kreeg Vedde het CAC punt doorgeschoven….. Mooi resultaat!

>>Toen we met die Winnershow voor Vedde bezig waren, bedachten we ons dat Okke al drie keer in een show een 1U had behaald als veteraan en dus waarschijnlijk al recht had op het Veteranen kampioenschap. Dan vul je een aanvraag in bij de Raad van Beheer en krijg je inderdaad dat diploma in de bus. Richard en ik keken elkaar maar eens aan en hebben weer last gehad van ernstig naar buiten barstende binnenpretjes. Die eindeloze pret hebben we de laatste negen jaar zeer regelmatig gehad. Elke keer als Okke leuk scoorde op een show of er interesse was in hem, kwamen de woorden van die ene ‘motivator’, nota bene een Drentexpert weer bij ons boven:

“Leuk hoor, jullie hondje. Een geweldig lieve reu, maar verwacht er niet veel van, van dat showen. Hoge ogen zal jullie Okke nooit gooien. En kampioen zal ie echt nooit worden. Ook leuk, dat jullie hem op de reuenlijst gaan zetten, maar verwacht daar ook niet veel van, lieve luitjes. Ze zullen zich echt niet melden voor een dekking met jullie Okke.”

We hebben nog heel veel en vooral ook heel vaak pret gehad om die voorspelling uit 2011. Wat zijn wij blij, dat we ons er niets van hebben aangetrokken en rustig ons eigen pad hebben gekozen. Onze eigen beslissingen hebben genomen, onze eigen weg hebben gevonden. Met heel wat keren een U, een 1U en CAC’s, CACIB’s en BOB’s op verschillende shows in binnen- en buitenland. Wat een prachtige erelijst met onze eerste Drent en wat een prachtige titels. We zijn er maar wat fier op….. En dan staan de belangrijkste ere-titels er niet bij: Okke is ondertussen papa van 44 pups uit 8 nesten en via dochter Gioya en zonen Milan, Duco en Abe zelfs al opa van 28 kleinDrentjes. Trots op onze drie generaties reuen bij ons thuis. De dag na het diploma voor Okke was er ook post voor Vedde: zijn eerste diploma kwam binnen: Jeugdwinner ’19. Wat het met die kleine gaat worden in de Drentenwereld? Op shows? Als dekreu misschien? Wíj wagen ons niet aan voorspellingen, het komt zoals het komt…..en het is goed.

  

>>Op vier december 2019 werd onze jongste negen maanden oud en kon hij voorgebracht gaan worden in de jeugdklasse. Omdat we zeer benieuwd waren naar het oordeel van ‘deskundige’ keurmeesters hebben we Vedde ingeschreven op de Kerstwinnershow in Gorinchem. Wij vinden Vedde een mooi Drentje, maar we zijn lichtelijk bevooroordeeld natuurlijk….. Richard en Vedde gingen in alle vroegte op pad en waren betrekkelijk snel aan de beurt. In de jeugdklasse reuen liep Vedde zijn rondjes, liet hij zich prima betasten en kon de keurmeester hem goed beoordelen. Om te beginnen kreeg hij een prachtige Uitmuntend en werd Vedde als eerste geplaatst…. In de reuenronde tegen de nummer 1 uit elke klasse werd Vedde als derde geplaatst…. De veteraan werd de Bob (beste van het ras), de nummer 1 van de kampioensklasse werd tweede en Vedde werd keurig derde….!  Daarna was het wachten op de keuring van de jeugdteefjes. Vedde zou dan opnieuw de ring in moeten om zijn rondjes te lopen om te bepalen wie de beste jeugdDrent zou worden. De teefjes kregen op zaterdag echter een Zeer Goed en dus hoefde Vedde de ring niet meer in. Zonder een tweede keuring werd Vedde de beste jeugdDrent en dus mag onze kleine zich JeugdWinner noemen bij de Drentsche Patrijshonden. Richard heeft geduldig gewacht op de erekeuring, waarbij alle jeugdwinners bij elkaar komen om gekeurd te worden. Helaas was dat voor Vedde de erering in en er daarna meteen weer uit. Een bekend verschijnsel;-) Hier volgt het keurrapport van Vedde; wij zijn er maar wàt blij mee……

Krachtige, functioneel gebouwde jonge reu. Rastypische verhouding in hoofd en lichaam. Goed geplaatst oor, troffelvormig. Goed gebit. Goede hals/rugbelijning en staartaanzet. Passend bone en voeten. Prima ribben, onderbelijning. Gedraagt zich als een echte Drent. Uitmuntend. Keurmeester R. Leenen-Compen

 >> Tijdens onze vakantie in Salen in Zweden hadden we alle drie onze heren ingeschreven voor de clubmatch. Okke won in zijn veteranenklasse, Abe werd keurig derde in de open klasse en Vedde won zijn puppy klasse. We waren meer dan tevreden;-)

   

  

>>In 2019 was het feest in Ede op de clubmatch van Vereniging de Drentsche Patrijshond. Okke stond in de veteranenklasse, werd daar 1e met een Uitmuntend en werd zowaar beste Veteraan. In de reuenronde werd Okke zelfs tweede…. En dan Abe…..die werd geplaatst in de Open Klasse, kreeg een prachtige Uitmuntend en werd zelfs tweede in zijn klasse. Ongelooflijk trots op onze mooie boerenDrent en zijn prachtige vader…..

>> In 2018 deed Okke mee aan de Worlddogshow in de RAI in Amsterdam. Tot onze grote verrassing kreeg hij een keurige 1 Uitmuntend en werd daarmee dus World Veteranen kampioen….. Officieel VWW’18.

>>Op de clubmatch van 2018 werd Okke voor het eerst kampioenreu bij de veteranen…. Abe kreeg zijn standaard ZG en was bezig met heel andere dingen;-)))

Hier een paar geweldige foto’s van Sjoukje (heel erg dank je wel, Sjoukje!!), gemaakt in Dieren op 16 juni 2018. Een blije Abe, een beker voor Okke en onze mannen samen in de bench. Ken nèt ;-)))

  

>>Vanaf 2011 hebben we heel wat shows gelopen. Vooral met Okke, die inmiddels Nederlands en Internationaal showkampioen is. Met Abe hebben we op shows eigenlijk gehaald, wat we nodig hadden en heel veel shows lopen we met hem niet meer. We hebben op al die shows eindeloos veel gesproken met fokkers en dekreu eigenaren en er vooral geleerd om heel goed naar Drentjes te kijken; naar hun bouw en hun gangwerk……minder naar de wit/bruin verdeling of de al dan niet aanwezige bles op de kop;-) Leuk hoor trouwens, die showtitels van Okke, maar we vinden Okke’s canicross titels (Nederlands kampioen ’13 en ’16) eigenlijk veel meer zeggen over onze werklustige en sportieve reu! Een jaar of drie geleden hebben we wel eens gekscherend tegen elkaar gezegd, dat er eigenlijk nog maar één ding was, dat we mét en vóór onze sportieve en actieve reu zouden wensen. Maar voor de ‘Hond van het jaar show’ in Amersfoort moet je hond uitgenodigd worden…..daar mag je je hond alleen maar showen, als die hond iets bijzonders heeft gedaan op een show. Op 22 mei 2016 heeft Okke dat bijzondere bereikt. Hij werd op de Jachthondenshow op Papendal niet alleen de Bob (de beste van het ras) en de nummer één bij de Nederlandse rassen, hij werd in rasgroep 7 zelfs derde….En die derde plek heeft dus een uitnodiging voor de ‘Hond van het jaar’ show opgeleverd;-))))) En natuurlijk hebben we Okke ingeschreven. Op 15 januari 2017 mag Richard met Okke die heel bijzondere show gaan lopen. Daar zijn we al ontzettend trots op. Dat is voor ons echt een heel mooi show-hoogtepunt. Nog veel bijzonderderderderder is, dat Okke’s moeder Demi én zijn zusje Fardau ook al eens op die show hebben gelopen. Demi (2005) en Fardau (2011) waren clubwinnaars  en onze fokster Inge heeft ze beiden voor mogen brengen. Demi in 2007 en Fardau in 2012. En nu drie jaar later staat er weer een Fan de Indo-Anjoho hond op dat bijzondere podium. Zo heel veel Drentjes zijn er nog niet geweest op die bijzondere show en we zijn er maar wat trots op, dat onze Okke bij dat zeer selecte gezelschap mag horen.