Okkepedia

Okkepedia ūüėȬ†

Hier staan alle gegevens van Okke…. Het verhaal van de afspraak met Okke’s fokkers, een overzicht van alle eisen waar Okke aan voldoet, Okke’s droge gegevens, een kort overzicht van de dekkingen en lees vooral het medische verhaal…..

  Okke  Sander fan de Indo-Anjoho

    NHSB 2790062

    Geboren: 17 april 2010

    Vader: kampioen Barry; moeder: kampioen Demi fan de Indo-Anjoho

    Fokkers: Inge en Douwe Hoekstra, Veenwouden

    Eigenaren: S.Tiemeijer-Wisman en R.Tiemeijer

    Titels: Europees Jeugd Winner 2011

                Nederlands Kampioen

¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† VDH-Fr√ľhjahrssieger 2013

                Internationaal show kampioen 

                Nederlands Veteranen kampioen

                 Nederlands Kampioen Canicross 2013: Run en Cross  

                 Nederlands Kampioen Canicross 2016: Cross

                 Veteranen Wereld Kampioen 2018

                 Nederlands Veteranen Kampioen 2019

    Voor meer informatie kunt u mailen naar:   selma.tiemeijer@gmail.com 

 

      

In december 2009 hadden we ons ‘sollicitatie’ gesprek bij de fokkers van Okke, Inge en Douwe Hoekstra. ¬†We werden als aanstaande pupeigenaars op hun lijst gezet. Voor een reu, dat was in ons gesprek duidelijk naar voren gekomen: een reu zou het beste bij ons passen. Bij d√°t gesprek is al gesproken over de mogelijke plaatsing van die reu op de deklijst. In de afgelopen jaren is er veel contact geweest met de fokkers en zo zijn we langzaam maar zeker toegegroeid naar die afspraak. We hebben hier een werkelijk geweldige Drent rondlopen, hij is een mooie, stabiele reu geworden, die graag met¬†¬†(bv.jachttraining) en voor (bv.canicross) ons werkt. We vinden het geweldig, dat we Okke’s kwaliteiten door hebben kunnen geven.¬†

Aan alle eisen is  voldaan; hier komen ze nog een keer op een rij.

* In november 2011 zijn er foto’s gemaakt van de ¬†heupen en ellebogen van Okke. Op ¬†13 december 2011 zijn die door de Raad van Beheer als volgt beoordeeld:

  Heupen: HD A, met 0 botafwijking en een Norbergwaarde van 40

  Ellebogen: VRIJ met op alle onderdelen links en rechts de beoordeling vrij.

* Op de fokdagen in oktober 2011, in april 2013, april 2014 en april 2015 zijn Okke’s ogen onderzocht op PRA.¬†

  Uitslag: vrij.

* ¬†Okke scoort op de von Willebrand test 122%. Dat betekent, dat hij ‘met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ vrij van die vervelende bloedstollingsziekte is. In augustus 2015 laten we dat onderzoek op von Willebrand via Okke’s dna herhalen. We willen graag die 100% zekerheid. En die krijgen we: Okke’ testresultaat is normaal: the animal is free and has two healthy alleles. When used in breeding, ¬†this animal will not become ill due to the disease. It cannot spread the disease in the population.¬†

* Er zijn twee foto’s ingeleverd; een staande en een kop foto.

* Okke heeft op meerdere shows een Uitmuntend gekregen van de keurmeester. Hij is inmiddels Nederlands kampioen en na titels in Finland en Duitsland ook Internationaal showkampioen.

* De eigenaren van Okke (wij dus…) zijn lid van de vereniging.

>> En dan komt er in maart 2015 een heel bijzonder verhaal bij. Te lang om hier in Okkepedia neer te zetten, dus is er een aparte pagina aan gewijd. Okke blijkt namelijk nog veel bijzonderderderder dan we al vonden;-)) Hier is de link naar die pagina:

www.dagboekvaneendrent.nl/page/okke-medisch

 

Vanaf januari 2014 mag Okke zich een dekreu met ervaring noemen;-) Hier een overzicht van zijn acht dekkingen, waar nestjes uit zijn voortgekomen. 

***Begin januari 2014 mag Okke Blossom fan’t Suydevelt dekken. Op 5 maart worden er 2 teefjes en 5 reutjes geboren. √Č√©n reutje overlijdt helaas. We noemen dit onze Blos’kes: Cas, Siep, Jara, Duko, Gioya en Abe.

***Op 11 en 12 juni 2014 zijn er twee mooie dekkingen met Nouska (Laima Nabar the Gloucester). Op 9 augustus worden er 2 teefjes en 4 reutjes geboren. √Č√©n teefje wordt helaas dood geboren. Dit zijn dus de Nous’kes: Milan, Morris, Mauser, Skip en Rista. Rista overlijdt helaas in augustus 2017; ze heeft een kankergezwel in haar ruggemerg.

***In maart 2016 volgt de succesolle dekking met Fanny (Kelly Joeska van’t Patrieske), die in april drachtig blijkt te zijn. Op 16 mei volgt er een zware bevalling. Er worden vier pups geboren: drie teefjes en een reu, de Fan’kes: Willem, Djemma, Guusje en Fenna.

***Het was even wachten op de loopsheid van Wieske van ’t Wilhoeckske. Zodra het haar tijd is, mag Okke haar dekken. De dekking is kort na Kerstmis 2016 succesvol geweest. En op zaterdag 25 februari worden er zeven Wies’kes geboren; 3 reutjes en 4 teefjes. Fiene, Binck, Jelle, Tibbe, Lizzy, Belle Zweden en Belle Suus.¬†

*** Er is een nieuwe fokaanvraag ingediend bij de Vereniging de Drentsche Patrijshond voor Okke en een mooi Drentenmeisje. We wachten af……. De dekking met Lizzy (Lindsey Li van de Sebastiaanshoeve) is op 14 oktober 2017 geweest. We gaan duimen voor een mooi nestje Liz’kes. Op 14 december worden er drie gezonde pups geboren; drie dochters; Teddy, Bonny en Bonnie.

***Vanuit Zweden komt een aanvraag voor een dekking van Okke met Merel fan’t Suydevelt, een Drentje van Jack en Elisabeth Koert. We accepteren deze aanvraag en gaan wachten op de loopsheid van Merel. Merel is begin maart 2018 twee keer gedekt; het waren mooie dekkingen. Op donderdag 3 mei worden er zeven Merel’kes geboren: vijf reutjes en twee teefjes. Esther, Eva, Elmer, Elliot, Edvin, Enzo en Emiel. Eva en Elmer zijn in Nederland komen wonen, de andere 5 wonen in Zweden.

***Pierre en Bianca Groen willen graag Okke inzetten in hun lijn. Dat lukte in 2014 niet met Bieke, maar in 2018 mag Okke hun Jentie (Jentie-Mila van de Neerbosche Wateren) dekken. De dekkingen in januari verliepen prima en op Valentijnsdag bevestigde de echo dat Jentie drachtig was. Op 15 maart worden er zeven Jent’kes geboren: vijf reutjes en twee teefjes. Beer, Bink, Bodhi, Bowie, Djara, Juno en Siep. Helaas overlijdt Siep op jonge leeftijd.

***In 2015 is al beloofd één dekking te bewaren voor Jaycee. En in 2019 wordt de afspraak nagekomen. In september is de dekking tussen Jaycee en Okke en op 5 november worden er vijf pups geboren: 2 teefjes en 3 reutjes. De Jayoks: Gijs, Teun, Kees (roepnaam Okke;-), Claeske en Catoo. De laatste is helaas op jonge leeftijd overleden.

Bijzonder: met bepaalde Blos’kes, Nous’kes, Wies’kes, Liz’kes, Merel’kes en Jent’kes¬† is/wordt verder gefokt.