Eerst even een klein overzicht:

Inmiddels heeft Okke 22 nakomelingen; 15 kinderen en 7 kleinkinderen. Zijn kinderen zijn negen zonen: Cas,  Siep,  Duko, Abe (uit de combinatie met Blossom),  Milan,  Mauser, Skip, Morris (met Nouska) en Lajos bij Fanny. En Okke heeft zes dochters: Gioya, Jara (van Blossom), Rista (van Nouska) en Lieke, Lara en Lotte bij Fanny. Drie mooie combinaties, die drie mooie nesten hebben opgeleverd. Okke's dochter Gioya, uit de combinatie met Blossom heeft haar eerste nest inmiddels ook gekregen: 7 pups samen met reu Duuk. Okke en Blossom zijn dus inmiddels ook al opa en oma;-) Van de zeven Giouks. (eind 2016)

Meer dan we ooit hebben durven dromen, toen we in 2009 Okke's fokkers Inge en Douwe beloofden hem op de dekreu lijst (proberen) te gaan plaatsen. Ondertussen zijn we redelijk ervaren dekreu eigenaren en weten we hoe dat hele gebeuren van aanvraag tot en met pups in zijn werk gaat. Het blijft een uitzonderlijk gebeuren en het is telkens weer een enorm leuke, vooral weer nieuwe weg, die we met de teef eigenaar mogen bewandelen. 

>>Al een tijdje terug in 2015 werden we benaderd door de baas van Wieske, een mooi teefje, waarmee bazin Willeke een nestje wilde fokken. Willeke had haar voorwerk al gedaan en was uiteindelijk bij Okke uitgekomen. Om verschillende redenen,  waarbij alle gezondheidsonderzoeken bij Okke met gunstige uitslagen een heel belangrijke zijn. In het najaar van 2015 hebben we een gezellige dag doorgebracht in Noord Brabant en met alle Drentjes heerlijk gewandeld. De combinatie Wieske-Okke is een bijzonder mooie en omdat ook de getallen er prima uitzien, hebben we toegezegd en mag Okke haar bij een komende loopsheid (waarschijnlijk ergens eind 2016) gaan dekken. We wachten rustig af.

>>Gisteren, vrijdag 9 december, is Wieske loops geworden....... Dát wachten is voorbij☺ Nu wordt het wachten toch echt wel iets spannenderderderder😆 We houden jullie op de hoogte! 

>>In de dagen na Kerstmis is Wieske twee keer op bezoek geweest in Beverwijk. Er zijn twee mooie, rustige en natuurlijke dekkingen geweest. Bij de eerste keer hebben Wieske en Okke een kwartier gekoppeld gestaan en bij de tweede dekking zo'n tien minuten. Wieske was bij de eerste dekking een beetje overdonderd door het hele gebeuren. Bij de tweede keer heeft ze iets meer tegengas geprobeerd te geven, maar de natuur was sterker;-) En Okke was zijn rustige, zelfverzekerde zelf....en speelde met zijn meisje en wachtte rustig af;-) Hij heeft zijn werk weer gedaan en nu mogen we met z'n allen gaan wachten op wat er gaat gebeuren. Over een week of vier wordt er bij Wieske een echo gedaan....We houden u op de hoogte! En ondertussen duimen we met elkaar dat er eind februari 2017 een mooi nestje Wies'kes geboren mag worden...... Wordt hopelijk vervolgd..........

 

>> Op woensdag 25 januari stapte ik al vroeg in de auto met onze drie Drentenheren. Okke, Abe en pleegDrentje Indy, die weer voor een dag of tien bij ons logeert. In Erp bij Willeke eerst de nodige Drentencapriolen met de twee Drentendames Teuntje en Wieske. Wieske was duidelijk was zwaarder dan de laatste keer, dat ik haar zag!!!! Na de koffie zijn we heerlijk met 5 Drentjes langs de Aa gaan wandelen. Wat een ongelooflijke rijkdom is dat;-) Hier wat mooie plaatjes:

  

's Middags richting Best voor de echo. Willeke zette Wieske daar ook even op de weegschaal: ze was 1,6 kilo zwaarder geworden in de afgelopen maand...... Het was dus eigenlijk geen echte verrassing meer, toen de DA de echo begon en er meteen vruchtjes te zien waren. Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, "zo is het wel genoeg, dok", zei Willeke. Wieske is dus harstikke drachtig en we mogen gaan aftellen. Over 4 1/2 week wordt er in Erp hopelijk een mooi nest Wies'kes geboren. We gaan duimen....... En wat heerlijk, dat de fles op het succes kon worden open gemaakt 🍷🍾🍸🍹Proost!!

>> Ondertussen zitten we op dag 52 van Wieske's dracht... Ze is in de afgelopen weken behoorlijk gegroeid, nu een kleine 5 kilo. De dierenarts vindt dat Wieske er prima uit ziet en echt niet te veel is aangekomen. Alles wordt voor Wieske wat lastiger;-) ze is wat langzamer en is wat sneller moe, maar doet het verder absoluut helemaal prima! Het aftellen wordt zo langzamerhand wel heel serieus. Nog een dag of tien......

 

>> Op vrijdagavond 24 februari begon heel duidelijk de bevalling in te zetten bij Wieske.  En kort na middernacht, dus op 25 februari werd het eerste reutje geboren. Toen kwam er zo'n twee uur later eerst een helaas dood reutje en kort daarop een levend reutje ter wereld. En toen werd het stil en rustig. Té stil en rustig. Uiteindelijk is bIj Wieske een keizersnee uitgevoerd en werden er nog 5 pups geboren. Wieske is nu de trotse mama van 7 Drentenpups; drie reutjes en vier teefjes. Wieske heeft de operatie gelukkig goed doorstaan en begon meteen haar pups te voeden en te poetsen. Bij elke pup is het geboortegewicht met 10% gegroeid de eerste dag. Het gaat dus erg goed met ze😍

We hebben Okke natuurlijk verteld van zijn jongste kindertjes, maar hij had eigenlijk alleen oog voor zijn papa-traktatie🤗 We zijn ontzettend trots op de zeven Wies'kes. We gaan ze gauw bekijken😍

Enne...onze Okke is dus ondertussen trotse papa van 22 kinderen; 12 zonen en 10 dochters 👐👐👐

 

>> Inmiddels zijn de pups ruim zes weken oud en doen ze het geweldig. Ze wegen allemaal ruim 4 kilo, een enkeling zelfs al 5 kilo. De reutjes hebben de namen Binck, Jelle en Tibbe gekregen. De teefjes heten Lizzy, Belle, Suus en Fiene. Ondertussen komt de tijd in zicht dat ze gaan uitvliegen naar hun Drentenmandjes. Fiene blijft bij haar moeder Wieske wonen in Erp bij Willeke en Eric. Belle gaat verhuizen naar Zweden. Jelle komt redelijk in de buurt wonen in Hoofddorp en Tibbe zullen we vanaf volgend jaar hopelijk tegenkomen in de canicrosswereld;-) Waar de andere drie terecht komen, horen we vast nog wel. We rijden de komende week nog een paar keer naar Erp. Puppy snuiven blijft een heerlijke hobby!!!!

    

>> Op eerste paasdag hebben we weer de rit naar Erp gemaakt. Het verveelt absoluut nooit om daar bij de negen Drentjes binnen te wandelen (Wiekse, Teun en de zeven pups). Zeven weken zijn ze nu en het zijn echte hondjes aan het worden. Elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Zo ongelooflijk mooi om te zien........ Hier een paar plaatjes van gisteren; we hopen, dat jullie er ook nooit genoeg van krijgen;-)

   

>> De pups zijn inmiddels een half jaar oud en doen het allemaal super. 


in elkaar gevioold door Selma;-)