Pleegdrentje Indy 

Één Drentje was genieten, twee Drentjes werd meer dan dubbel genieten. We hebben nooit een seconde spijt gehad van de afspraak met Indy's bazen Hans en Inge om hun Indy op te nemen in ons huishouden, terwijl zij in Bangalore, India woonden vanwege het werk van Hans. Indy voelde zich vanaf 7 september 2012 meteen thuis bij ons, kreeg een prima verstandhouding met onze Okke en raakte vooral enorm verknocht aan Richard. Indy was, toen hij bij ons kwam wonen, ruim 8 jaar. Één van de eerste dingen, die hij bij ons leerde, was natuurlijk canicrossen;-) Op de foto's: Indy met Maaike, met Richard en op de kidsrun met Erik en Suzanne.

  

Er werden zelfs prijzen gewonnen door onder andere Maaike met Indy:-) Indy is alle jaren mee geweest naar alle wedstrijden. Hij heeft nog heel wat keren met Richard warm gelopen of met hem uitgelopen. En wij konden rustig onze gang gaan tijdens de wedstrijden: Indy lag achterin de auto te tukken en hield de wacht:-) 

Indy werd goede maatjes met Okke en met alle andere hondjes, die bij ons over de vloer kwamen of bij wie we op bezoek gingen. De pups van Okke en Blossom waren in 2014 nou niet bepaald favoriet van Indy; dat heel jonge grut was veel te kwikzilverig voor hem:-) Toen eind april 2014 één van die pups met ons mee naar huis kwam, was Indy aanvankelijk een beetje beledigd. Net als Okke trouwens; ze vonden dat kleine ding een behoorlijke inbreuk op hun genoeglijke leventje samen. Maar Abe gooide al zijn puppycharme in de strijd en won glansrijk. Natuurlijk;-) Drie dwaze dartelende Drentjes over de vloer.... En wat was het voor ons een gemak, dat Indy er was. Indy heeft wat keren met een grom, een opgetrokken lip, een beweging of een blafje aan Abe laten blijken, hoe het leven van een hond er uit moet zien en hoe je je als hond moet gedragen... Waar Okke vaak veel te veel toestond van zijn kleine zoon, greep Indy luid en duidelijk in;-) Op de foto's: Abe ligt bij Indy, Indy ligt met zijn kop op Okke en een heel bijzondere: Luna en Blossom op de bank, Okke én Indy er voor.

   

Indy bleek wel een boef te zijn.... De inhoud van de prullenbak lag door de keuken en de kamer; de broodplank in de keukenkast moest verhuizen; de draaikast in de keuken (de koekjeshoek:-) moest op slot; pannen op het fornuis laten staan was niet slim; paaseieren op tafel.....fout!! We hebben de hele benedenverdieping Indy-proof gemaakt: schuifjes op de kasten, slotjes op de prullenbak. Maar ja, af en toe vergaten we een broodzak of een lunchtas....Indy wist er dan wel raad mee;-) Waar Indy ook was, je moest alert blijven..... Op de foto's: dat kauwstokje vond meneer niet zo lekker; hij had liever brood;-) En dat pannetje waren de ballen in jus....Indy heeft behoorlijk last van en met zijn output gehad;-)

 

De oorspronkelijke afspraak werd verlengd, toen Hans langer in Bangalore moest blijven. Indy bleef uiteindelijk ruim drie jaar onze pleegdrent. In december 2015 ging Indy voor de laatste keer terug naar zijn eigen bazen. 

In december 2015 ging er weer een blije Indy met zijn bazen mee naar huis in Duitsland. Maar dit keer was het anders, dit keer kwam hij niet meer terug. Deze keer bleef hij bij zijn eigen bazen Hans en Inge en hopelijk een nieuw vriendinnetje. Dag lieve oude man! We hebben ongelooflijk van je genoten en heel veel van je geleerd. We zullen je missen en het wordt vooral even wennen, dat we niet alle schuifjes en slotjes dicht hoeven te doen als we de Drentjes alleen thuis laten. Of heb je onze Okke en Abe misschien iets te veel geleerd.......;-)))))

Gelukkig zien we Indy en zijn bazen nog heel regelmatig. De oude man komt nog vaak bij ons logeren en het is verbijsterend om te zien, hoe dan alles weer als vanzelf verschuift. Abe wordt weer onderdanig, Okke staat weer van alles toe en Indy grijpt weer in. Als vanzelf slaapt Indy weer in de mand naast het bed, bepaalt hij hoe en wat in de roedel en hoort hij er weer voor de volle 100% bij. Wat een geweldige rijkdom!! Tot gauw weer, lieve oude brombeer;-)

We hebben Indy eind 2018 voor de laatste keer op bezoek gehad in Beverwijk. Hij bleef een week bij ons en het was bijna ouderwets. Bijna, want Indy begon wel in te leveren, hij was een echte oude hond aan het worden. Op 13 april 2019 werd Indy 15 jaar, dat was een geweldige mijlpaal voor hem. Net een maand later hebben zijn bazen Hans en Inge het moeilijke besluit moeten nemen hem te laten gaan. Indy verloor zijn oriëntatie totaal en hij hield niets meer binnen. Op 14 mei 2019 is hij thuis heel rustig ingeslapen. 

Indy fan de Indo-Anjoho, 13 april 2004 - 14 mei 2019. 


in elkaar gevioold door Selma;-)