Okkepedia ;-) 

Hier staan alle gegevens van Okke.... Het verhaal van de afspraak met Okke's fokkers, een overzicht van alle eisen waar Okke ondertussen aan voldoet, een link naar Okke's stamboom, de droge gegevens, een kort overzicht van de dekkingen en een link naar een wel heel speciale bladzijde, lees vooral het medische verhaal over Okke.....

   Okke  Sander fan de Indo-Anjoho

    NHSB 2790062

    Geboren: 17 april 2010

    Vader: kampioen Barry; moeder: kampioen Demi fan de Indo-Anjoho

    Fokkers: Inge en Douwe Hoekstra, Veenwouden

    Eigenaren: S.Tiemeijer-Wisman en R.Tiemeijer

    Titels: Europees Jeugd Winner 2011

               Nederlands Kampioen

               VDH-Frühjahrssieger 2013

               Internationaal show kampioen 

 

               Nederlands Kampioen Canicross 2013: Run en Cross  

               Nederlands Kampioen Canicross 2016: Cross

    Voor meer informatie kunt u mailen naar:  

    okke@dagboekvaneendrent.nl 

 

               

In december 2009 hadden we ons 'sollicitatie' gesprek bij de fokkers van Okke, Inge en Douwe Hoekstra.  We werden als aanstaande pupeigenaars op hun lijst gezet. Voor een reu, dat was in ons gesprek duidelijk naar voren gekomen: een reu zou het beste bij ons passen. Bij dát gesprek is al gesproken over de mogelijke plaatsing van die reu op de deklijst. In de afgelopen jaren is er veel contact geweest met de fokkers en zo zijn we langzaam maar zeker toegegroeid naar die afspraak. We hebben hier een werkelijk geweldige Drent rondlopen, hij is een mooie, stabiele reu geworden, die graag met  (bv.jachttraining) en voor (bv.canicross) ons werkt. We vinden het geweldig, dat we Okke's kwaliteiten door kunnen geven. 

Aan alle eisen is dus ondertussen voldaan; hier komen ze nog een keer op een rij.

* In november 2011 zijn er foto's gemaakt van de  heupen en ellebogen van Okke. Op  13 december 2011 zijn die door de Raad van Beheer als volgt beoordeeld:

  Heupen: HD A, met 0 botafwijking en een Norbergwaarde van 40

  Ellebogen: VRIJ met op alle onderdelen links en rechts de beoordeling vrij.

* Op de fokdagen in oktober 2011, in april 2013, april 2014 en april 2015 zijn Okke's ogen onderzocht op PRA. 

  Uitslag: vrij.

*  Okke scoort op de von Willebrand test 122%. Dat betekent, dat hij 'met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' vrij van die vervelende bloedstollingsziekte is. In augustus 2015 laten we dat onderzoek op von Willebrand via Okke's dna herhalen. We willen graag die 100% zekerheid. En die krijgen we: Okke' testresultaat is normaal: the animal is free and has two healthy alleles. When used in breeding,  this animal will not become ill due to the disease. It cannot spread the disease in the population. 

* Er zijn twee foto's ingeleverd; een staande en een kop foto.

* Okke heeft op meerdere shows een Uitmuntend gekregen van de keurmeester. Hij is inmiddels Nederlands kampioen en na titels in Finland en Duitsland ook Internationaal showkampioen.

* De eigenaren van Okke (wij dus...) zijn lid van de vereniging.

>> En dan komt er in maart 2015 een heel bijzonder verhaal bij. Te lang om hier in Okkepedia neer te zetten, dus is er een aparte pagina aan gewijd. Okke blijkt namelijk nog veel bijzonderderderder dan we al vonden;-)) Hier is de link naar die pagina:

www.dagboekvaneendrent.nl/page/okke-medisch

 

Vanaf januari 2014 mag Okke zich een dekreu met ervaring noemen;-) Hier een kort overzicht:

***Begin januari 2014 mag Okke Blossom dekken. Op 5 maart worden er 2 teefjes en 5 reutjes geboren. Één reutje overlijdt helaas. We noemen dit onze Blos'kes.

***Op 11 en 12 juni 2014 zijn er twee mooie dekkingen met Nouska. Op 9 augustus worden er 2 teefjes en 4 reutjes geboren. Één teefje wordt helaas dood geboren. Dit zijn dus de Nous'kes.

***Okke mag Bieke dekken op 14 en 15 juli, maar Bieke blijkt achteraf al een ontsteking te hebben. Bieke wordt met vliegende vaart geopereerd. Ze is oké, maar met haar kan helaas niet meer gefokt worden.

***In januari 2016 lukt de dekking tussen Hera en Okke niet; de aanvraag blijft gewoon staan. De fokker kiest uiteindelijk voor een andere reu bij Hera's volgende loopsheid. Helaas blijft Hera leeg.

***In maart 2016 volgt de succesolle dekking met Fanny, die in april zwanger blijkt te zijn. Op 16 mei volgt er een zware bevalling. Er worden vier pups geboren: drie teefjes en een reu, de Fan'kes.

***Het is nu wachten op de loopsheid van Wieske. Zodra het haar tijd is, mag Okke haar dekken. De dekking is kort na Kerstmis 2016 succesvol geweest. Nu hopen op Wies'kes..... En op zaterdag 25 februari worden er zeven Wies'kes geboren; 3 reutjes en 4 teefjes.

*** Er is een nieuwe fokaanvraag ingediend bij de Vereniging de Drentsche Patrijshond voor Okke en een mooi Drentenmeisje. We wachten af....... De dekking met Lizzy (officieel Lindsey Li van de Sebastiaanshoeve) is op 14 oktober geweest. We gaan duimen voor een mooi nestje Liz'kes. Op 14 december worden er drie gezonde pups geboren; drie dochters.

***Vanuit Zweden komt een aanvraag voor een dekking van Okke met Merel, een Drentje van Jack en Elisabeth Koert. We accepteren deze aanvraag en gaan nu wachten op de loopsheid van Merel. Merel is begin maart twee keer gedekt; het waren mooie dekkingen. Op donderdag 3 mei worden er zeven Merel'kes geboren: vijf reutjes en twee teefjes. 

***Pierre en Bianca Groen willen graag Okke inzetten in hun lijn. Dat lukte in 2014 niet met Bieke, maar in 2018 gaat Okke hun Jentie dekken. De dekkingen in januari verliepen prima en op Valentijnsdag bevestigde de echo dat Jentie drachtig was. Op 15 maart worden er zeven Jent'kes geboren: vijf reutjes en twee teefjes. 

***Kennel van de Nettelhorst heeft belangstelling voor Okke. We gaan met onze mannen op bezoek, bespreken alle gegevens, kijken goed naar onze honden en maken de afspraak dat Okke Luna Lynde van de Bezelhonk mag dekken. Wordt vervolgd dus......

 

De verhalen van Okke's dekkingen en nestjes vind je via de onderstaande link.

  De dekkingen van Okke

Hier is de link naar de stamboom van Okke:    

 http://www.dagboekvaneendrent.nl/page/Stamboom

 


in elkaar gevioold door Selma;-)