Nieuws in > Wieske & Okke : al zeven weken oud

17 april

Vandaag is het zeven jaar geleden dat we een telefoontje kregen vanuit Veenwouden in Friesland. Daar waren zeven pups geboren uit de combinatie Demi fan de Indo-Anjoho en Barry. Zeven kersverse Drentjes; vier teefjes en drie reutjes. En één van die reutjes zou vanaf juni bij ons komen wonen: onze Okke. Vandaag is hij dus zeven jaar oud geworden. Onze huishond, canicrosshond, hondenschoolhond, jachthond, dekreu, papa, oom, opa. Ónze Okke

  

11 april

Ondertussen zijn de pups van Wieske en Okke al bijna zes weken oud, zijn we al meerdere keren bij ze op bezoek geweest. Foto's staan op de bladzijde van Wieske en Okke........zijn we voor een canicrosswedstrijd naar zuid Frankrijk gereden en hebben we er een heerlijke vakantie van gemaakt. Het verhaal staat op de pagina canicross '16-'17......is er een dekking aangevraagd voor een dekking tussen Okke en Lizzy. Het verhaal is gestart op hun nieuwe bladzijde, Lizzy & Okke......heeft zoon/broer Duko tien dagen bij ons gelogeerd en hebben de drie heren ontzettend veel plezier gehad. Ik zal zo een paar foto's neer zetten. En hebben Okke en Abe (en wij) een dag bij Duko en zijn bazen gelogeerd. Daar heb ik ook wel wat foto's van;-) Heeft het dagboek een beetje stil gestaan; noem het maar een winterslaapje;-) Gelukkig is het nu volop lente!!

    

 16 februari

Gisteren zijn de heren heerlijk aan de wandel geweest op het strand in Wijk aan Zee. Deze keer samen met een dochter van Okke en halfzusje van Abe: Djemma. Djemma is een dochter uit de combinatie met Fanny en nu negen maanden oud. En voor Djemma was het strand een primeur.....ze wist niet wat haar overkwam...al die ruimte, al die geuren, al dat water. Ze had een tijd lang totaal geen overzicht. Elke wandelaar was even een vriendje, elke golf wilde haar aanvallen; ze bleef heen en weer sjezen;-) We hebben er vreselijk van genoten. Djemma's bazen zijn heel blij met hun jongste Drentje. Het maatje van Djemma, Sanne van 12 1/2 jaar was gisteren niet mee, maar ze was behoorlijk snel vriendjes met Okke en Abe; het was heerlijk om ze met zijn drieën te zien genieten. En de bazen genoten ook met zijn drietjes;-) Dank jullie wel, W en F, voor een zeer gezellig wandeling, en babbel, en lunch;-))) En bedankt voor de foto's, W!!

  Djemma-Okke-Abe Abe-Okke-Djemma

26 januari

Mooi nieuws op de bladzijde van Wieske & Okke..... Hierboven even aanklikken......

16 januari

Het was een hele belevenis, die Hond van het jaar show. Vooral veel zitten en wachten. Dan een minuut of tien enorme opwinding, want daar gingen mijn mannen over de dogwalk......Daarna weer zitten en wachten. Dan weer een minuut of tien opperste concentratie, want daar stonden ze weer in de spotlights. En dat was het dan. Nou, niet helemaal, want het állerleukste was, dat de keurmeester bij de Nederlandse rassen voor Sammy koos, een heel mooi Drentenmeisje en haar op de eerste plek zette!!! Het is je van heel erg harte gegund, Christel, je hebt daar een topDrentje! 

En achter de schermen hebben we ons verbaasd over het gepullek, het gespuit, het gekam, het gepoets, het gepoeder..... arme hondjes!! Op de gewone shows is dat al een absurd gedoe, maar op de 'Hond van het Jaarshow' is dat allemaal nog eens een keer zo erg. Verschrikkelijk. Wij hadden een borstel en een handdoek mee; en die handdoek was voor Okke om op te liggen tijdens het wachten;-) Richard voelde zich tussen al dat hondjes-getut verplicht Okke's pak ook nog even te borstelen. Onzin! Okke loopt altijd in pak één;-) Het was een bijzonder gebeuren in meerdere opzichten. Het certificaat gaat in Okke's map, de herinneringen en de plaatjes bewaren we zorgvuldig en hoe geweldig het ook was, dat Okke voor deze show was uitgenodigd, we weten weer hoe we onze mooie Drentenman het liefste zien...... En dat is niet zo

  

maar zo;-))))))

Over Richard heb ik het dan maar niet.......:-)

14 januari

De eerste canicrosswedstrijd van 2017 zit er op. Sneeuw, hagel, regen, zon,  alles hebben ze gezien vandaag. Op de cross is Richard met Abe keurig tweede geworden. En op de run werden ze derde. Heel erg knap!!! Het verslag van de wedstrijd volgt begin volgende week op de bladzijde Canicross '16-'17. Met foto's 😊

13 januari 

Het wordt een bijzonder weekend......... Zaterdag is de eerste canicross wedstrijd van dit jaar. Richard gaat in Hilversum met Abe de cross en de run doen. Alvast ontzettend veel succes en plezier aan alle deelnemers🖒 Okke en ik nemen een dagje betrekkelijke rust....... Zondag is namelijk de "Hond van het Jaar show" in Amersfoort. En Okke is voor die show uitgenodigd voor de keuringen van rasgroep 7 en de Nederlandse hondenrassen. En van die dag gaan we voor de volle 100% genieten. Helemaal als je je bedenkt, wat er in de loop van de jaren van links en rechts zo op ons af is gekomen. 

Iemand zei, wijzend naar Okke: "die hond? Die wordt nóóit kampioen." Okke is ondertussen Nederlands en Internationaal showkampioen en is zelfs drievoudig Nederlands kampioen canicross samen met Richard; op de cross én de run in 2013 en op de cross in 2016. Iemand zei, wijzend naar Okke: "die hond? Die gaat nóóit dekken." Okke heeft inmiddels zes Blos'kes, vijf Nous'kes en vier Fan'kes rondlopen, er zijn al zeven kleinDrentjes en we duimen flink, dat we binnen afzienbare tijd een mooi bericht hebben over mogelijke Wies'kes. Iemand zei tegen ons over de 'Hond van het Jaar show' : "néééééé, voor die show worden alleen tòphonden uitgenodigd." Enorm bedankt voor dat prachtige verkapte compliment: Okke behoort dus tot de tòphonden 🤗🤗🤗

Wat er zondag ook gaat gebeuren in die keuringen........ we gaan het beleven. Wij zijn op alle fronten nu al heel erg happy!!

10 januari

Afgelopen zondag zijn we weer eens op bezoek gegaan bij Okke's Alpha's. Gezellig even bijkletsen met Inge en Douwe en vooral met elkaar eindeloos van de honden genieten. Vier Drentjes bij elkaar. Moeder en dochter (Fardau en Ziiva), vader en zoon (Okke en Abe) en dus ook broer en zus (Okke en Fardau) en neef en nicht (Abe en Ziiva). En dat gaat dan met aanvankelijk heerlijk enthousiasme, maar als de kaarten geschud zijn, kruipt Fardau heerlijk in haar stoel, gaan Ziiva en Abe lekker met elkaar stoeien en spelen en geniet Okke vooral van zijn geboortehuis en zijn eerste bazen. Okke kan dan heerlijk tevreden tegen Douwe aan staan en eindeloos dromen;-). We hebben natuurlijk over de bijzondere show in Amersfoort gesproken. Komende zondag is het zo ver, dan mag Okke de 'dogwalk' op van de Hond van het Jaarshow in Amersfoort. Twee keer zelfs: in de rasgroep 7 én in de Nederlandse rassen show. Heel bijzonder om voor die show uitgenodigd te worden. Nog bijzonderderder dat zijn zus Fardau daar ook al heeft gelopen!

  

4 januari

Vandaag bestaat het dagboek exact vijf jaar. Ruim 77.800 bezoekers en ruim 385.000 gelezen bladzijdes..... Niet gek voor een kleine site als Okke's dagboek;-))))) Dank jullie wel allemaal!!

2 januari

We hebben hier een heerlijk gek drentenweekje;-) Er lopen nu namelijk vier Drentjes in ons huisje rond. Oudoom Indy is te logeren voor twee weken; heerlijk om onze oude vriend hier weer in huis te hebben. Zonder problemen vervallen Indy, Okke en Abe weer in hun oude patroon. Werkelijk kostelijk én vooral ook kostbaar om te zien. Sinds vorige week dinsdag is er ook een kleinzoon van Okke voor een weekje op bezoek. Bommel is een zoon van Gioya (en haar vrijer Duuk) en nu ruim 4 maanden oud. We hebben ze hier nu dus in alle maten en soorten..... Indy wordt in april 13 jaar, Okke wordt 7, Abe wordt 3 en Bommel komt daar met zijn ruim 4 maanden dus heel ver achteraan. Abe heeft de grootste lol met Bommel; die twee spelen heel wat af. Okke kijkt er met zijn wijze kop naar, laat zich af en toe ook verleiden tot een spelletje, maar houdt het meestal bij observeren. Indy ligt meestal rustig in zijn mand te slapen, behalve als het iets te ruw wordt. Hij komt dan overeind, loopt naar de spelende pubers, geeft een grom en klaar.....de rust keert dan snel terug. Het ís best druk, maar we genieten enorm van onze familie Drentjes. Op de eerste foto Bommel met zijn opa Okke; op de tweede Bommel samen met zijn oom Abe.

 

30 december

In de afgelopen dagen zijn er twee mooie dekkingen geweest met Wieske. Na de Blos'kes, Nous'kes en Fan'kes gaan we nu duimen voor een nestje Wies'kes. Als alles naar wens gaat, worden de pups uit deze combinatie eind februari 2017 geboren.......

15 december

Ondertussen is de "construction" bijna klaar. Het is vooral zoeken naar handige manieren om bij bepaalde bladzijdes te kunnen komen. Dit is nu poging nummer -tig- en deze vind ik eigenlijk het mooist. Lekker simpel en absoluut niet omslachtig. Ik blijf verder zoeken en en violen;-)))

En dan nog dit: de vijf BlosJoe pups, die nu 12 dagen oud zijn, gaan heel voorspoedig. Ze wegen inmiddels allemaal iets meer dan 1000 gram en groeien dus lekker door, net als de pups uit de eerdere nestjes van het Dreske Kwinne. En Mama Blossom doet het super..... Mooie berichten uit De Kwakel dus!

 Blossom met een pup Blossom links en 'tante' Gioya (uit het eerste nest) rechts.

  

6 december 2016

Zoals je kunt zien is het dagboek van een Drent "Under construction". Ik ben het hele dagboek aan het omgooien....een andere lay out, andere kleuren. Graag je commentaar in het Gastenboek;-)

Ondertussen staat naast de laptop een tablet....en terwijl ik met Okke's dagboek bezig ben, kijk ik met een scheef oog naar dat tablet. Daarop kan ik het nieuwste Dreske Kwinne nest via een camera volgen. Het Blosjoe-nest, dat op zaterdag 3 december in De Kwakel bij Blossom van Marry en Jolanda Huijsman is geboren. Het derde en laatste nest van Blossom met als vader Joeri Jarno van Parkendijk. Ik ben al zo'n geluksvogel geweest, dat ik bij de geboorte kon zijn van Okke's eerste nest, de Bloskes. In maart 2014 heb ik toen onze eigen Abe geboren zien worden. En dit jaar werd ik uitgenodigd om bij de geboorte te zijn van de eerste kleinkinderen van Okke en Blossom: Gioya beviel op 13 augustus van haar 7 Gioukjes. Vorige week kreeg ik de vraag of ik ook bij de geboorte van Blossoms laatste nest, de Blosjoe's wilde zijn. Daar hoef je dan niet lang over na te denken, ja natuurlijk;-)

Op vrijdagavond 2 december kwam het telefoontje, dat het niet lang meer zou duren. Richard bracht me naar De Kwakel en daar werd het rustig wachten. Dát wachten was nog rustig.....we maakten alles in orde. Nog even de 'tuinkamer' Drentenproof maken, dan konden Gioya en Jaycee daar rustig verblijven tijdens Blossoms bevalling.  Ik was op weg naar binnen, toen Blossom voor me uit liep en zich plots half omdraaide....in haar broekbevedering zag ik iets hangen....Blossom was ondertussen bevallen van een pupje. Helaas leefde het reutje niet. Pijlsnel werd Blossom in de werpkist gebracht, werd het geboren pupje verzorgd en bekeken, werden de twee andere dames in de 'tuinkamer' gebracht en was de rust heel ver te zoeken. Het duurde even voordat de volgende pup kwam; een heel mooi teefje. Ondertussen waren ook Irene en Sandra (de eigenaar van papa Joeri) gearriveerd en voor ons werd Blossom in de werpkist letterlijk het middelpunt van het universum. De hele nacht was het hard werken voor Blossom. In de werpkist werden na het eerste teefje nog twee reutjes en een teefje geboren. Maar daarna werd het stil. Blossom werd rustiger, wij deden om de beurt een slaapje en het wachten duurde wel heel lang..... Uiteindelijk werd er nog een teefje geboren, maar ook dat teefje leefde niet meer. Jolanda had ondertussen contact met de dierenarts, er werd druk overlegd en uiteindelijk werd het plan getrokken. Jolanda, Marry en Irene vertrokken met Blossom naar Sleeuwijk, de vier pups hadden goed bij moeder gedronken en bleven bij mij achter in de mand, onder de warmtelamp. Sandra vertrok naar huis en wachtte daar verder met de rest van de familie op wat er ging komen.....

 Vier pups in de mand....en maar wachten.....

Uiteindelijk werd bij Blossom een keizersnee gedaan; er werden twee teefjes en een reutje gevonden in de baarmoeder. Het reutje kon met heel veel wrijven en aanmoedigingen gered worden, voor de teefjes was het helaas te laat..... Toen ze thuis kwamen, werden de vijf pups meteen bij Blossom te drinken gelegd. Blossom was nog groggy, maar haar oerinstinct werkte feilloos.....

  Dries, helemaal rechts heeft nog blauwe pootjes. Hij is hier amper drie uur oud. Zijn brusjes hebben een voorsprong, maar Dries haakt wel aan......

Het was een heftige nacht, met blije glimlachen afgewisseld met dikke tranen; een krankzinnig emotionele achtbaan. Twee conclusies.... Ten eerste dat er helemaal niks normaals is aan een 'gewone' bevalling, zoals de geboorte van de Bloskes of de snelle en gemakkelijke bevalling van Gioya in augustus. En de tweede dat het wonderbaarlijk is, dat Blossom helemaal oké is en als een oermoeder haar vijf Blosjoe's verzorgd. De pups zijn ondertussen al flink gegroeid. Het reutje dat bij de keizersnee werd gered, heeft de naam Dries gekregen. Dries, de dappere strijder.... 


in elkaar gevioold door Selma;-)