December 2018

Al ruim een jaar geleden spraken we met Linda van Drentsche Patrijshondenkennel "Van de Sebastiaanshoeve" over een mogelijke dekking van een van haar teefjes met Abe. Ze was zeer enthousiast over hem en wilde hem graag gebruiken. Het teefje, waar we aanvankelijk over spraken in combinatie met Abe, wordt uiteindelijk niet gebruikt en dus kwam de vraag, of we akkoord gingen met de combinatie Abe-Lizzy. Lizzy heeft in december 2017 een nestje gekregen met Okke: er zijn toen drie teefjes geboren. We hebben er niet heel lang over na hoeven denken.... We kennen Lizzy, we kennen de drie Liz'kes, we kennen de fokkers, we kennen Abe..... We gingen dus akkoord en het werd wachten op de loopsheid van Lizzy. Afgelopen week kwam het bericht, dat ze loops is geworden. En dus kunnen we nu gericht wachten;-) En gaat er zeer binnenkort een dekking komen tussen Abe en Lizzy. We gaan vast duimen;-)

Duimen jullie allemaal mee? We hopen op een goede dekking, dracht bij Lizzy, een goede zwangerschap en een voorspoedige bevalling....en als alles meezit, zit er een reutje bij voor ons....

Woensdag 2 januari 2019

En de eerste hobbel is genomen.... Aan het eind van de middag kwamen Maarten, Linda, Mark en Marleen met Lizzy naar ons huisje in Beverwijk. Met wat extra verlichting in de tuin lieten we Lizzy en Abe rustig hun gang gaan. Alhoewel rustig??? Die twee hebben ongelooflijk achter elkaar aan lopen jagen en sjezen. Ze hadden eindeloos veel pret samen. Toen was er ineens een dekking, maar die was zonder koppeling. We hebben daarna met z'n allen gezellig een half uurtje binnen aan de thee, fris, koffie met wat lekkers gezeten, terwijl Abe even op adem kwam. Nou, daar had ons powerhouse-je niet zo heel veel tijd voor nodig;-) Na nog wat spel was er weer een dekking, deze keer mét koppeling. Onze 'kleine' kerel heeft prachtig werk geleverd en nu is het aan de natuur en Lizzy (of andersom: aan Lizzy en de natuur). We wachten rustig af. Over vier weken wordt er bij Lizzy een echo gedaan en hopen we op positief bericht.

 

Duimen jullie allemaal mee? We hopen op een goede dekking, dracht bij Lizzy, een goede zwangerschap en een voorspoedige bevalling....en als alles meezit, zit er een reutje bij voor ons....

Dinsdag 29 januari

Een dagje eerder dan gepland nemen Linda en Marleen Lizzy mee naar de DA voor een echo. De arts ziet zes pups en er is een kans, dat er nog wel meer zitten...... Hoeft niet.....zes is een prachtig aantal;-) De volgende zeer belangrijke stap is gezet..... Lizzy is drachtig en dus kunnen we trots melden, dat onze Abe papa wordt. En dus gaan we nu (weer...) wachten op de volgende fase. Een voorspoedige dracht voor Lizzy....So far so good!!

Duimen jullie allemaal mee? We hopen op een goede dekking, dracht bij Lizzy, een goede zwangerschap en een voorspoedige bevalling.en als alles meezit, zit er een reutje bij voor ons

Geboren: twee zonen en twee dochters.  Mama Lizzy heeft het fantastisch gedaan en de pups doen het super!  

  

>>> De vier pups van Lizzy en Abe doen het fantastisch. Ze groeien als kool. We houden de twee reutjes zeer goed in de gaten......maar voorlopig is er nog geen idee welke van de twee onze Vedde gaat worden.  De keus is simpel: kereltje één of kereltje twee ;-)

 Kereltje één

 Kereltje twee

 Aan de (geweekte) brokken

>>>Op zaterdag 6 april gaan we weer puppy snuiven. Het blijft een bijzondere hobby en deze keren ook een heel speciale. Er moet een keuze gemaakt gaan worden. We hebben weer genoten van de hondjes. Ze zijn nieuwsgierig, ondernemend, leuk vrij, spelen graag en vinden het leven en de wereld één groot feest. Weer bedankt voor de gastvrijheid, Linda en Maarten. En tot de volgende keer;-)))))

 de dochters van Abe Kereltjes één en twee   het hele gezin
in elkaar gevioold door Selma;-)