>>>En we zijn in juni/juli 2018 inderdaad 'even' gaan puppy snuiven in Funäsdalen bij de Merel'kes. We hebben een geweldige reis gehad. Redelijk vlot de ruim tweeduizend kilometer naar het noorden gemaakt; vijf werkelijk glorieuze dagen genoten bij Jack en Elisabeth en natuurlijk alle hondjes; iets meer op het gemak die kilometers weer afgezakt naar huis. Het werd een unieke ervaring, vooral dankzij de gastvrijheid van Jack en Elisabeth en hun inzet voor de honden. Onze mannen hebben kennis gemaakt met speurwerk en sleepsporen, hebben hun jachtkwaliteiten kunnen tonen en hebben van het geweldige land kunnen genieten. En Richard en ik genoten volop van Zweden, van de gastheer en -vrouw, van de geweldige gastvrijheid en natuurlijk volop van alle Drentjes daar op de Renslingan (Ilse, Merel, Corinne, Belle, de 7 Merel'ke pups, Okke, Abe.......en natuurlijk teckel Millie;-) 

De zeven pups hebben allemaal een mooi plekje gevonden: vijf zijn er in Zweden gebleven en twee pups hebben een mooi thuis gevonden in Nederland. Zoon Elliot is bij Jack en Elisabeth gebleven. We hopen er volgend jaar op de Zweedse drentenweek in Salen een paar te zien......

En Jack en Elisabeth:  Tack så mycket för din oöverträffade gästfrihet och se dig snart. Kära hälsningar av oss!

  

>>>Inmiddels zijn de Merel'kes al zeven weken oud.... En ze doen het super. Ze zien er fantastisch uit; kunnen we zien op de vele foto's die voorbij komen van Renslingans E nest. We zullen ze even voorstellen:

 Edvin Elliot Elmer  Emiel Enzo Esher Eva

We hebben in de afgelopen jaren heel wat keren bezoeken afgelegd bij al de nakomelingen van Okke, maar "even" naar Fünasdalen in Zweden om puppy te snuiven is niet eenvoudig. Gelukkig hebben we toch iets kunnen regelen en we gaan zeer binnenkort op reis met onze Nugget.... Richting Zweden om eindelijk live kennis te maken met de 'E-band'. We hebben er ongelooflijk veel zin in!!

 >>>Op vrijdagochtend 4 mei kwam om half één 's nachts het bericht door dat Merel op donderdag was bevallen. We lazen het bericht om zes uur en vierden even héél stilletjes een feestje in onze Nugget op de camping in Normandië🎈🎉🎊 Jack schreef ons dat er vijf reutjes en twee teefjes geboren waren. In onze latere contacten vertelde hij, dat de bevalling bij Merel slechts drie uur heeft geduurd en dat elk van de Merel'kes een geboortegewicht had van boven de 300 gram. Moeder Merel heeft de bevalling prima doorstaan en de pups dronken al snel hun buikjes rond. Ondertussen zijn de kleintjes vier dagen oud, groeien ze goed en is het daar in Zweden werkelijk genieten!!! Hier de eerste foto's 😍

   

De Renslingans Kennel heeft een eigen facebookpagina: Renslingans kennel - drentsche patrijshond; daar zullen zeker en vast nog veel meer foto's te zien zijn de komende weken😊

 >>>Vanmorgen kwam er geweldig nieuws uit Zweden. Jack en Elisabeth zijn met Merel bij de dierenarts geweest voor een echo...... En Merel is hartstikke drachtig!!

We zijn maar wát trots op onze Okke. Na de Blos'kes, Nous'kes, Fan'kes, Wies'kes, Liz'kes en Jent'kes wordt dit Okke's zevende nestje...... De Merel'kes zullen hopelijk begin mei geboren gaan worden. We hebben onze vakantieplannen voor juni/juli al aangepast ;-))))

>>> En vandaag, op maandag stonden ze weer op de stoep, onze Zweedse gasten. Deze keer was er maar weinig spel; het werd meteen serieus. Er volgde weer een mooie dekking, waarbij Okke en Merel deze keer 20 minuten gekoppeld stonden. We kunnen dus optimistisch zijn en gaan hopen op een mooie dracht. Bij Merel zal over een week of vier een echo gemaakt worden en dan weten we het zeker. Okke's job zit er weer op, al vermoeden we dat ie morgen wel weer even heel optimistisch tussen de voordeur en de achterdeur heen en weer zal lopen🤗 Morgen gaan Jack en Elisabeth op huis aan en gaan ze via een paar stops weer naar Fünasdalen. Als alles naar wens gaat, ligt daar in de eerste week van mei een nestje  mooie Drentjes en moeten we deze keer iets verder rijden om te kunnen puppy snuiven. Maar puppysnuiven gáán we😉Een veilige thuisreis aan Jack, Elisabeth en alle hondjes, natuurlijk alle goeds aan Merel en hou ons op de hoogte!!!

>>>Om een uur of tien stonden vanmorgen Jack en Elisabeth op de stoep met hun Drentendames. Ze hebben vanuit Fünasdalen ruim 2000 kilometer gereden, onderweg in Denemarken helaas een grote reparatie aan hun auto nodig gehad, maar de stemming was opperbest. Eerst maar even een lekker kopje koffie, maar daarna kwam het serieuze werk. Merel ging op verkenning door onze tuin en daarna mocht Okke er bij. Onze man had natuurlijk al lang in de gaten wat er ging gebeuren🤗 Elisabeth en Richard hebben het tweetal rustig hun gang laten gaan; er was even wat spel, maar al snel volgde er een dekking met een koppeling van zo'n 25 minuten. Vanuit de kamer keek het 'publiek' door de tuindeuren toe. We hebben voor komende maandag weer een afspraak staan, maar deze eerste klap was een heel mooie daalder waard😍

>>>Ze gaan morgenvroeg rijden. Waarschijnlijk wordt het een druk weekend voor Okke..... Ánders druk dan normaal;-) Deze keer geen Moorkoppers of canicrosswedstrijden....... Het zal hem vast ook wel bevallen, hahahahahaha. Duimen maar!!

>>> Een paar dagen geleden schreef Jack op zijn facebookpagina "Äntligen!!!!!!".....vertaling: "Eindelijk!!!!!!". En dus komen er meteen vragen aan Jack. En zelfs aan ons;-) Is Merel loops??? En???? Of gewoon alleen ???? Kostelijk, die sociale media! En inderdaad, van hieruit dan het bericht: Merel is inderdaad (eindelijk) loops geworden. Ergens in de komende weken zal de dekking gaan plaatsvinden. Jack en Elisabeth komen met alle dames richting Nederland en daarna met Merel naar ons huisje in Beverwijk, waar ze Okke zal treffen. We gaan hier rustig afwachten op alles wat gaat komen. En ondertussen: Goede reis naar de Nederlandse kust, Elisabeth, Jack, Merel, Ilse, Corinne, Millie en Belle en tot snel!!!

>>>En toen kregen we een bijzonder telefoontje uit Zweden. Jack en Elisabeth Koert willen graag, dat Okke hun Drentje Merel gaat dekken. Dus gingen we studeren, denken en téllen. Okke mag namelijk negen dekkingen doen, die in nesten resulteren. Na de dekkingen van Blossom, Nouska, Fanny, Wieske en Lizzy zitten we inmiddels op vijf. Dekking zes is een paar jaar geleden al toegezegd en dus blijven er drie dekkingen staan. Met inmiddels al 22 kinderen en 15 kleinkinderen voor Okke vinden we, dat we aanvragen voor die laatste drie dekkingen alleen in bijzondere gevallen kunnen accepteren. En dat verzoek uit Zweden van Jack en Elisabeth is wat ons betreft bijzonder genoeg. Ook de droge cijfers zien er goed uit en dus gaan we akkoord met het verzoek en mag Okke binnenkort Merel gaan dekken.

Merel komt zodra haar loopsheid ver genoeg is naar Nederland en de dekking met Okke zal zoals meestal gewoon bij ons in onze kleine tuin plaatsvinden. We gaan duimen voor een mooi vervolg. We houden jullie hier op de hoogte en ook is het hele verhaal te volgen op de website van Renslingans Kennel Drentsche Patrijshonden: www.renslingan.se     In het Zweeds, dat dan weer wel ;-)

Hier een paar foto's van Merel

  


in elkaar gevioold door Selma;-)