13 november: Het NK.....Zie Canicross '16-'17         

 Welkom in het Dagboek van een Drent!!

Van drie Drenten eigenlijk;-) En dat is een heel verhaal...... In het najaar van 2009 raakten we ernstig besmet met het drentenvirus. Onze eerste Drent kwam in juni 2010: dat is onze Okke (officieel Sander fan de Indo-Anjoho), reu, geboren op 17 april 2010. Met zijn zes broertjes en zusjes heeft hij een geweldige start gehad bij de fokkers, de familie Hoekstra in Veenwouden. Hij is nu 6 jaar en wij vinden hem een geweldige Drent. We hebben ongelooflijk veel plezier van en met hem, al kunnen we hem echt wel eens achter het behang plakken;-)

Één Drent in huis was al leuk, dus hoe leuk zou het wel niet zijn met twee Drenten..... En zo kwam onze pleegdrent Indy bij ons. Op de bladzijde Indy's blog in 'Alle verhalen' staat zijn hele verhaal. En die derde Drent?  Ja, die kwam er, omdat we graag een zoon van onze Okke wilden aanhouden. Abe is geboren uit de combinatie Okke & Blossom en woont sinds eind april 2014 bij ons. Het verhaal van die dekking staat in "Alle verhalen".

We steken veel tijd en energie in de Drentjes. Richard doet samen met Okke veel aan canicross, een nog jonge hardlopen-met-je-hond wedstrijdsport. Abe is nu ruim twee jaar oud en hij mag nu ook meedoen aan de canicross trainingen en wedstrijden. Ook "lopen" we zo af en toe shows met Okke, die inmiddels Nederlands en Internationaal showkampioen is en met Abe. Verder is er onder andere de jachttraining en de de ringtraining. De "oude man" Indy  ging gewoon overal mee naar toe, maar is inmiddels sinds eind 2015 weer terug bij zijn eigen bazen in Duitsland.

Sinds begin juli 2012 staat Okke op de dekreuenlijst van de Vereniging de Drentsche Patrijshond en in 2014 heeft Okke drie teefjes mogen dekken. Twee dekkingen resulteerden in een zwangerschap. In 2016 zijn er dekkingen aangevraagd met Hera, Fanny en Wieske. Fanny's nestje is in mei geboren en Okke heeft nu ondertussen 15 nakomelingen: 9 zonen en 6 dochters. Één van die dochters (Gioya Bloske van 't Dreske Kwinne) gaat zelfs voor de eerste kleinDrentjes van Okke zorgen;-) We houden u op de hoogte😊  Op de bladzijde "Alle verhalen" staan alle gegevens van de dekkingen met Blossom, Nouska, Bieke, Hera en Fanny. Over Wieske zal binnenkort ook een bladzijde gemaakt worden. Op de pagina Okkepedia staan alle droge gegevens van Okke.

Abe gaat ook aangemeld worden op de dekreuenlijst. Voor hem is speciaal de bladzijde Abepedia aangemaakt.

Op deze site willen we jullie op de hoogte houden van de stand van zaken rondom de Drentjes. De vele foto's en woorden zullen de verhalen vertellen van het dagelijkse leven van onze Drentjes.

Het Dagboek van een Drent dus!!