Welkom in het Dagboek van een Drent!! 

>>ga direct naar      Nieuws<<

Eerst maar even voorstellen: Wij zijn Richard en Selma Tiemeijer en wij zijn de erg enthousiaste eigenaren van inmiddels drie Drentsche Patrijshonden. In het najaar van 2009 raakten we ernstig besmet met het drentenvirus. Onze eerste Drent kwam in juni 2010: dat is onze Okke (officieel Sander fan de Indo-Anjoho), reu, geboren op 17 april 2010. Met zijn zes broertjes en zusjes heeft hij een geweldige start gehad bij de fokkers, de familie Hoekstra in Veenwouden. Hij is nu 9 jaar en wij vinden hem een geweldige Drent. We hebben ongelooflijk veel plezier van en met hem, al konden we hem echt wel eens achter het behang plakken;-) We kunnen zeggen, dat alle verhalen over Drenten kloppen..... Het is hard werken, maar als je consequent opvoedt, veel tijd, energie en liefde investeert en over humor beschikt, heb je aan 'de Drent' een geweldige vriend.  Wij hebben aan 'onze Okke' een heerlijke huishond, een fijne wandelmaat, een enthousiaste canicrosshond, een leuke showhond, een lieve, oh zo voorzichtige kindervriend, een soms over-ijverige hondenschoolhond, een uitbundige speelkameraad, een nog niet helemaal perfecte jachtmaat. En dit in willekeurige volgorde;-) 

Één Drent in huis was al leuk, dus hoe leuk zou het wel niet zijn met twee Drenten..... En zo kwam onze pleegdrent Indy bij ons. Dat pleegdrentje Indy, die vanaf september 2012 bij ons woonde, bleek na de komst van onze tweede Drent, Abe een ideale opvoedhulp te zijn. Indy greep meestal al in, vóórdat wij überhaupt doorhadden, dat die kleine iets van plan was;-) Ruim anderhalf jaar, tot eind december 2015 bestond ons gezin uit twee tweebeners en drie Drentjes. Het was werkelijk genieten;-) Omdat er een eind kwam aan de India-periode van Hans en Inge, de officiële eigenaren van Indy, ging onze pleegdrent weer terug naar zijn 'echte' huis. Aan onze afspraak van co-ouderschap kwam op 30 december 2015 een einde. Gelukkig zagen we onze oude man nog zeer regelmatig. Hij logeerde vaak bij ons. In april 2019 heeft Indy zijn 15e (!) verjaardag mogen vieren, maar zijn gezondheid werd beetje bij beetje minder. Op 14 mei hebben Hans en Inge Indy moeten laten inslapen. Dag lieve, oude man! We hebben ongelooflijk van je kunnen en mogen genieten! 

En onze tweede Drent?  Ja, die kwam er, omdat we graag een zoon van onze Okke wilden aanhouden. Een zoon van Okke....dromen staat vrij;-) In 2014 is onze droom uitgekomen. Uit het nest van Blossom en Okke hebben we Abe aangehouden. Officieel Abe Bloske van 't Dreske Kwinne. Vanaf 30 april 2014 loopt Abe bij ons rond. En de ketting gaat ondertussen verder: sinds 27 april 2019 loopt Vedde in huis rond. Vedde Bo van de Sebastiaanshoeve, een zoon van Abe en Lizzy en dus een kleinzoon van Okke. Drie generaties Drentjes in huis. Wij vinden het heel bijzonder en zijn er niet zo stiekem gewoon erg trots op. 

We steken veel tijd en energie in de Drentjes. Richard doet samen met Okke veel aan canicross, een nog jonge hardlopen-met-je-hond wedstrijdsport. Abe is nu vijf jaar oud en hij doet nu ook volop mee aan de canicross trainingen en wedstrijden. Ook "lopen" we zo af en toe shows met Okke, die inmiddels Nederlands en Internationaal showkampioen is en met Abe. Verder is er onder andere de jachttraining en de de ringtraining. 

Sinds begin juli 2012 staat Okke op de dekreuenlijst van de Vereniging de Drentsche Patrijshond. Op de pagina Okkepedia staan alle droge gegevens van Okke.

Abe is in de zomer van 2016 ook aangemeld op de dekreuenlijst. Voor hem is speciaal de bladzijde Abepedia aangemaakt.

Op deze site willen we jullie op de hoogte houden van de stand van zaken rondom de Drentjes. De vele foto's en woorden zullen de verhalen vertellen van het dagelijkse leven van en met onze Drentjes.

Het Dagboek van een Drent dus!!

Op de foto vrnl: Indy, Okke, Abe en Richard


in elkaar gevioold door Selma;-)