Branca 

Chronologisch lezen? Dan van onder naar boven ^

 

10 januari

Het definitieve rapport van de sectie op Branca is binnen. Er is sprake van een hersenbloeding met onbekende oorzaak, daar komt het met allemaal mooie Latijnse woorden eigenlijk op neer. Het blijft onbegrijpelijk, dat een ogenschijnlijk gezond, gaaf hondje zo ineens kan komen te overlijden, maar we hebben er helaas mee te maken. Het is botte pech geweest...... De as van Branca gaat binnenkort naar Erik en Ina. 

Mede namens Erik en Ina: heel erg bedankt voor de lieve woorden in jullie berichtjes, mails, sms'jes, telefoontjes.... 

28 december

Gisteren kregen we van Dokter Kim de eerste uitslagen naar aanleiding van de sectie op Branca. De eerste onderzoeken toonden aan, dat er geen hemofilie in het spel was en ook dat er geen sprake was van vergiftiging. Wel is er een grote hoeveelheid bloed gevonden tussen de ogen en de hersenholte. Er is een grote bloeding geweest tegen de schedel aan, maar wat de oorzaak is geweest van die bloeding is voorlopig niet duidelijk. Daar moet nader onderzoek naar gedaan worden en dat zal nog een week of drie duren. Er was van buitenaf niets te zien; geen beschadiging in de vacht, geen zwelling...... De artsen zoeken verder. 

25 december - uit 'actueel'

Dit is het meest vreselijke en moeilijke bericht, dat ik in de afgelopen twee jaar van het bestaan van het ‘Dagboek van een Drent’ de wereld in heb gestuurd……

Maandag, aan het eind van de middag is volkomen onverwacht onze kleine logée Branca overleden…..

Hier het verhaal: ’s middags om een uur of vijf ging Richard nog even met de honden naar het park bij de kinderboerderij. Nog lekker een klein rondje maken. Halverwege het pad was Branca een beetje achterop geraakt. Richard keek om en zag haar over het pad rennen richting een paar struiken. “Ze komt zo wel achter me aan”, dacht hij en liep heel langzaam verder. Toen ze er vijftig meter later nog niet was, draaide Richard om en stuurde hij de Drentjes vooruit: “zoek Branca!”. Ze vonden haar al snel: Branca lag bij de struiken en had grote problemen met ademen. Richard heeft haar heel voorzichtig opgetild en is naar de auto gegaan. Toen volgden een paar snelle telefoontjes. Richard: "Sel, bel even de dierenarts, ben onderweg met Branca. Er is iets mis…" Ik: "rij maar door, ze verwachten je. Kim staat klaar. Ik kom ook naar de praktijk."

Toen ik vijf minuten later bij de dierenarts binnen stapte, deed Richard de deur van de praktijkkamer open en keek me hoofdschuddend aan. Branca was inmiddels al overleden. Dokter Kim had met een sonde een mogelijke blokkade uit de luchtpijp willen weghalen, maar de sonde kwam vol bloed terug. Branca’s longen zaten vol bloed. Een röntgenfoto wees uit, dat er nergens een blokkade te vinden was. Er was helemaal nergens een beschadiging te vinden, er was geen schuim langs de lippen, haar ogen stonden heel normaal. De voorlopige conclusie is, dat Branca bij of in haar longen een inwendige bloeding heeft gekregen en dat haar longen vol zijn gestroomd. Mogelijk is er hemofilie in het spel. Er gaat sectie verricht worden om er achter proberen te komen wat de werkelijke doodsoorzaak is.

Onnodig te vertellen, dat het een ongelooflijk zware en verdrietige avond is geworden. Met een paar moeilijke telefoontjes; allereerst naar de eigenaren en op hun verzoek ook meteen de fokker. En hier in huis is het met twee volwassen Drenten en die oude, brommende Rooie opmerkelijk stil...... 

22 december - uit "Indy's blog'

Baas loopt nu dus met drie honden aan de lijn;-) Dat kleine meisje, Branca heet ze, wil wel heel graag spelen...... En gelukkig kiest ze daar meestal mijn jonge vriend Okke voor uit. Maar af en toe probeert ze mij ook aan het spelen te krijgen. Ze heeft dus nog niet door dat ik een waardige oude heer ben. Komt ze nog wel achter!! Vanmorgen gebeurde er iets, waarbij mijn idee over meisje Branca toch wel iets veranderd is. We liepen met Baas in het park. We kwamen weer bij de parkeerplaats en Baas riep ons vóór. Vriend Okke had daar wat moeite mee en wilde niet komen. Wat denk je? Gaat die kleine Branca Okke halen........! Ze was helemaal boos op hem: als Baas je roept, dan kóm je gewoon.......;-)  Wie denkt ze wel dat ze is?? Een herder of zo? Respect, kleine!!

20 december - uit 'actueel'

Oh boy, wat krijgen we nou weer.... Komt Vrouw Ina gisteren gezellig op bezoek met haar hondje, gaat Vrouw Ina weg en blijft dat hondje bij ons.... Nu loopt hier dus een meisje rond; een klein, jong meisje, met heel scherpe tanden.... en een heel hoge blaf!! En ze is niet bang ook, pffft, ze heeft me al een paar keer in mijn poten en in mijn oren gebeten.... Het grootste probleem is, dat ze niet constant in de bench zit. Ze mag hier gewoon los rondlopen....Net als ik dan heerlijk wegzak in een slaapje, begint er ineens ergens iets te piepen, want het meisje slaapt niét!! Het meisje slaapt alleen in de bench. Nou Vrouw Selma, dan weet je wat je moet doen, om ons te beschermen...doe dat meisje asjeblieft in de bench!!!

 

1 december - uit 'actueel'

Gisteren hebben we kennis gemaakt met een nieuw vriendinnetje. We gingen heel gezellig op bezoek bij Lady en Lizzie, en daar bleek ineens een kleine dame rond te lopen. Ene Branca... Nou, we hebben heel voorzichtig kennis gemaakt....Branca vond het best een beetje griezelig en dat kan ook niet anders als er ineens twee bruinwitte joekels naast je staan en je bent zelf amper anderhalve turf hoog;-) Branca is wel bruin, maar er zit geen wit bij. Ik denk, dat ze dus geen Drentje is.... In elk geval is ze leuk, lief, heeft ze heel scherpe tandjes en slaapt ze nog heel veel..... Gelukkig!!! ;-) Speciaal voor een paar bijzondere dagboekvriendjes: de kleine foto's zijn toverfoto's.... ;-)

 


in elkaar gevioold door Selma;-)