Chronologisch lezen? Dan van onder naar boven ^

De GioJoe-tjes hebben van de week hun eerste vergadering gehad. Geen verdere gegevens beschikbaar helaas 🤗🤗🤗

 september/oktober  2017

En Okke's verhaal gaat gewoon verder. Vorige maand is dochter Gioya gedekt door Joeri en gisteren is er een echo gemaakt bij de dierenartspraktijk in Sleeuwijk. En Gioya is weer hartstikke zwanger..... De DA heeft wel tien walnootjes gezien.... Half oktober wordt de bevalling verwacht in De Kwakel. We gaan weer duimen voor een mooi nest kleinDrentjes!! Uiteindelijk worden er op dinsdag 10 oktober 8 kleinDrentjes geboren. In weer een heel rap tempo bevalt Gioya van zes teefjes en twee reutjes. En in die volgorde😆 Onze Okke heeft nu 15 kleinDrentjes rondlopen......🤗🤗🤗

In onze caravan (en gelukkig hadden we geen directe buren;-) hebben we op de camera's mee kunnen kijken en we werden door zoon Raymond via berichtjes helemaal op de hoogte gehouden tijdens Gioya's bevalling. Het was heel bijzonder de "floepgeboorte" van nummer 7 live mee te kunnen maken. Hij lag er gewoon ineens!!! 

Op dinsdag werden er 8 kleinDrentjes van Okke geboren en vanaf de zaterdag erna zijn we aan het duimen, dat er nog een paar kinderen geboren gaan worden; dat verhaal staat op de pagina van Lizzy en Okke. In elk geval moesten we tot na onze vakante wachten voor we die kleinDrentjes konden bezoeken. Afgelopen week was het zover. We reden ons vertrouwde ritje naar De Kwakel, hadden een tas vol eten mee en konden voor het eerst de GioJoe's live zien. De reutjes heten trouwens Evert en Harrie; de teefjes heten Dieke, Jolijn, Treeske, Josje, Sientje en Chrisje. Het was echt vreselijk genieten. We zijn maar wat trots op de nieuwste familieleden!!

 

23 september 2016

De ooms en tantes van het Giouk nest zijn inmiddels al bijna zes weken. Ze doen het voortreffelijk, Gioya zorgt supergoed voor ze, samen met oma Blossom en tante Jaycee. Het is altijd feest om ze even te zien. In de afgelopen dagen zijn ze gechipt. Hun namen staan nu officieel vast. Ook is er DNA bij de pups en moeder Gioya afgenomen.  Hier een aantal foto's 😊 Hun namen??? Nou......oom Piet, oom Kees, oom Willem, oom Henk, tante Betje, tante Jans en tante Truus......

   

13 augustus 2016

En we hebben geweldig nieuws😍 Tussen half acht en negen uur vanmorgen heeft Gioya in een heel snel tempo 7 prachtige pups gekregen. De bevalling ging supersnel, amper bij te houden. Vier reutjes en drie teefjes,  met een prachtige tekening, mooie gewichten en behoorlijk luide keeltjes. Gioya was behoorlijk uitgeput, maar ze heeft de hele bevalling geweldig doorstaan. Jolanda, Marry en Raymond ook😆 En ik kon de administratie bijhouden en her en der hand-en spandiensten verlenen. Ons mooie koppel Blossom en Okke heeft nu 7 mooie kleinDrentjes rondlopen. En we hebben er met vader Duuk en opa Jarno een hele familie bij. Apetrots op onze hondjes👍👍👍 Vooral op de prachtige, krachtige Gioya...... Wat heeft ze het super gedaan!!

 

 12 augustus 2016

Gioya's tijd komt er aan. En heel bijzonder: Jolanda en Marry hebben gevraagd of ik bij de bevalling van onze kleindrentjes wil zijn. Tuuuuuurlijk wil ik dat, mits het lukt qua tijd, auto, hondjes, rug. En het lijkt er op, dat alles perfect op zijn plaats aan het vallen is. Jolanda seinde vanmorgen, dat de temperatuur aan het zakken is bij Gioya en dat is een duidelijk signaal. Ik geloof, dat ik mijn koffertje maar vast ga pakken en klaar zet....Kan Richard me straks mooi even brengen😊Er is een plekje voor me in de bedstee😊 Misschien kunnen we dit weekend geweldig nieuws de wereld insturen😊 Gogogo Gioya!!

16 juli 2016

En dan krijgt het Blossom & Okke verhaal een schitterend vervolg. Dochter Gioya is in juni gedekt door Duuk, oftewel Timo Jarno van Parkendijk. Op 14 en 15 juni waren twee mooie, natuurlijke dekkingen. Daarna was het wachten......en natuurlijk zagen fokkers Marry en Jolanda van alles aan Gioya veranderen; ze werd wat ronder, haar vacht ging her en der rechtop staan, ze werd wat sikkeneurig, ze zonderde zich iets meer af......maar die dingen hardop zeggen, dat doe je niet😊 Je wacht 'rustig' de echo af. En die was gisteren op 15 juli. Op de praktijk in Sleeuwijk werd Gioya onderzocht en het was heel erg duidelijk: ze is hartstikke zwanger!!!! Okke en Blossom worden dus opa en oma..... De pups worden in de tweede week van augustus verwacht. Gefeliciteerd Marry en Jolanda. En Vincent en Roos. We duimen hier driftig mee, voor een gezond, mooi nest van jullie Gioya en Duuk. Onze kleindrentjes😀

 

11 oktober 2015

"Ineens" is het alweer 11 oktober..... en is de fokdag, waar je echt anderhalf jaar (!) naar hebt uitgekeken alweer verleden tijd. Gisteren is het Bloske nest in Barneveld in de ring verschenen. We waren compleet (natuurlijk;-): vader Okke, moeder Blossom, dochters Gioya en Jara en zonen Siep, Cas, Duko en Abe. 

Op de foto vlnr Joel met Siep, Marry met Gioya, Richard met Abe en Okke, Irene en Annebet met Duko, Mrirjam met Jara, Jolanda met Blossom en Mariska met Cas. Het hele verhaal van de Bloskes is voor Jolanda, Marry, Richard en mij een enorme ontdekkingsreis geweest en ik had gisteren echt het gevoel, dat we nu afgerekend werden op onze beslissing om Blossom en Okke samen een nest te laten krijgen. Gelukkig waren een aantal Bloskes al op shows geweest en wisten we, afgaande op de rapporten, wel een beetje hoe we er voor stonden, behoorlijk in de plus..... Maar toch........als je dan aan het einde van de keuring in een kring om de keurmeester staat en die vertelt, hoe blij hij wordt van dit complete nest, welke mooie kwaliteiten in elk van de hondjes terug te vinden zijn en hoe goed de keuze heeft uitgepakt om dit teefje en deze reu samen te brengen....er kwam een spontaan applaus;-) Iedereen was heel erg happy met de woorden van keurmeester Hochstenbach. 

Het nest wordt omschreven als "een mooi nest met veel kwaliteiten voor de toekomst. Hopelijk gaat deze fokker op deze voet verder". En elk van de 5 honden, die nog te gebruiken zijn, worden voor de fok aanbevolen, beide teefjes en de drie nog in tact zijnde reuen (Cas is gecastreerd en valt daar dus buiten). Individueel kregen Blossom ('mooie teef'), Okke ('uitmuntend gedrag') en Duko elk een U; de andere vijf hondjes kregen elk een ZG. In elk van de rapporten staan zeer mooie kwaliteiten omschreven, waarbij vooral de hoofden positief opvallen. Iedereen was zeer tevreden met de geschreven en gesproken woorden van de keurmeester. En ook aan de rand van de ring waren heel wat tevreden mensen. Okke's Alpha's Inge en Douwe bijvoorbeeld....Inge heeft zelfs onze Okke (haar Sander;-) in de ring voorgebracht; wat een bijzonder moment vond ik dat en wat was ik trots! Richard was zo te zien op de foto ook happy;-)

Verder waren er een paar mensen speciaal voor dit nest komen kijken. Misschien mogen we al heel snel een volgende dekking aankondigen van onze mooie en sportieve Okke;-) Hoe geweldig zou dat zijn!! En verder? En verder zou je je op zo'n fokdag het liefst in drieën willen splitsen.... Dan kan versie 1.1 naar de bevriende collega dekreu-eigenaren en hun nesten gaan kijken. Helaas stonden Mirjam met haar Roef en Rink en Manuela met haar Jarno op hetzelfde moment in de ringen met hun nesten en heb ik daar dus niks van kunnen zien. Maar ik begrijp, dat ook zij positieve beoordelingen hebben gehad. Mooi!!  Versie 1.2 had zich dan heerlijk kunnen bezig houden met al die mensen, met wie ze graag veel langer en veel intensiever had willen spreken. Maar wat was het leuk dat jullie er waren Greet, Denise, Jacqueline, Georgette en nog veel meer..... Versie 1.3 had dan even de batterij kunnen vervangen van het fototoestel, want die blijkt natuurlijk altijd op het verkeerde moment leeg te zijn....en dan had ik echt niks hoeven missen..... Ach, hou het er maar op, dat versie 1.0 zo goed en zo kwaad als het ging alles heeft gedaan wat ze kon doen! Zelfs nog een paar foto's kunnen maken. Hier komen ze: Marry met Gioya, Jolanda met Blossom, Siep, Duko en de troostende handen van Nory (links) en Mirjam (rechts) om de hals van de zeer loopse Jara;-)

    

Vandaag op 3 mei 2014 sluiten we het verhaal van de pups van Blossom en Okke af. Het is al eerder geschreven: het was een heel bijzonder avontuur, waarin we ongelooflijk veel geleerd hebben. Deze bladzijde gaat in de komende dagen verhuizen naar 'Alle verhalen'. Zo komt er ruimte voor het volgende avontuur, dat ergens eind mei gaat beginnen. Het avontuur van Noushka en Okke......... 

>>Acht weken zijn ze nu en deze week gaan er vijf pups verhuizen. Morgen, 30 april, de eerste twee, en dan donderdag, vrijdag en zaterdag telkens één. Het avontuur, dat een jaar geleden begon met de planning van de dekking, loopt af. Zes nieuwe avonturen beginnen deze week...... Afgelopen zondag waren alle pupkopers in De Kwakel. Iedereen heeft van zijn of haar hondje kunnen genieten en er is vooral heel veel met elkaar gepraat, gelachen en uitgewisseld. Wat een bijzondere middag was dat!! We zullen elkaar ongetwijfeld vaker treffen!!

Het hele avontuur was heel bijzonder..... Als reueigenaar zo betrokken kunnen en mogen zijn, is een voorrecht geweest. Bedankt Jolanda en Marry, voor het vertrouwen en de vriendschap. Gelukkig staan de eerste afspraken alweer op de rol. Van vier, naar drie, naar straks vijf Drentjes. Het wordt genieten!!!

 

>>Gisteren, op zaterdag 19 april, hebben Vader Okke en Oom Indy kennis gemaakt met het kleine grut. Om te beginnen was er het weerzien met Blossom en dat was al kostelijk om te zien. Gelukkig is er in de vriendschap tussen de volwassen honden niet veel veranderd. Maar die twee heren vonden de kleintjes in het begin eigenlijk heeeeeeeel vreemd. Er werd wel flink gesnuffeld, maar ze liepen die kleintjes toch een beetje uit de weg. Vooral Indy. Okke kreeg natuurlijk de kans niet. We wilden uiteraard het hele gezin op de foto;-) En dus móest Okke wel;-) De twee foto's zijn toverfoto's, want dan kan je het beter zien: Okke is niet helemaal gelukkig;-)

>>In 2010 was het Nekvlekje (Okke).....in 2014 wordt het Bekvlekje;-) Onze keuze is gemaakt: pup nummer 6 komt bij ons wonen; de pup met de bijnaam Koe. Wij noemen hem Abe. Officieel heet hij Abe Bloske van 't Dreske Kwinne. We gaan Abe op woensdag 30 april ophalen ;-)

De kleine foto's zijn toverfoto's......

 

>>Zes weken zijn ze ondertussen en vandaag, 15 april, gaan de pups naar de dierenarts voor hun eerste enting en hun eerste check-up. Onnodig te schrijven dat we er vreselijk van genieten;-) We rijden zo'n twee keer per week naar de Kwakel, genieten daar enorm van dat kleine grut en schieten eindeloos veel plaatjes. Oh, en gisteren is er iets heeeeeeel belangrijks doorgehakt..... Die ene knoop: welke zoon van Okke komt bij ons wonen.... We hebben onze keuze gemaakt.....

 

>>Gewoon een paar leuke plaatjes van die kleine schavuiten..........

 

>>Ondertussen zijn de pups drie-en-halve week oud en wegen ze elk bijna twee kilo. De wereld wordt telkens een beetje groter voor ze.... Ze zijn al buiten in de tuin op het gras aan het spelen geweest. En ze hebben al geproefd van geitenmelk.....Héérlijk vinden ze dat. Blossom is een zorgzame en lieve moeder, die goed op haar pups let, maar ze ook heel goed alleen kan laten. De twee kleine foto's zijn toverfoto's......

  

>>Hier een paar foto's van ons bezoek van zaterdag 15 maart. Lakentje, de eerstgeborene, doet heel voorzichtig een heel klein beetje één oog open....Heel bijzonder om te zien. De zesling is behoorlijk gegroeid en wegen nu allemaal zo'n 900 gram. En ze zijn wel 'al' 11 dagen oud... Blossom is een geweldig relaxte moeder en heeft eindeloos vertrouwen in de bazen. Mooi om te zien..... Op de eerste foto staan de vier reuen....nou, zeg het maar;-) Gelukkig hebben we nog even de tijd;-)

  

>>Hier een paar plaatjes om van te genieten. Nog wel even dit: Blossom is een geweldige moeder en de pups doen het heel erg goed. Ze zijn vanmorgen gewogen en ze zijn alle zes flink gegroeid.

 

>>Woensdag 5 maart: Blossom bevalt van 5 reutjes en 2 teefjes. Helaas overlijdt één reutje. Er ligt nu een nest van zes prachtige Drentjes in De Kwakel. De pups van Blossom en Okke.

>>Dit waren de letterlijke woorden van de dierenarts,  "Ze is hartstikke drachtig;-)". Op de echo liet de dokter eerst even een 'situatieschets' zien; een lege blaas, dat was de zwarte vlek in het midden. Daarna meldde hij, dat hij echt wel zeven pups zag, met een mogelijke achtste verder naar voren. Een mooie dekking, die nu resulteert in een mooie zwangerschap...... Wat willen we nog meer!!! Goed nieuws dus..........heel goed;-)

>>Gisteren, zondag 19 januari, zijn we op bezoek geweest bij Blossom. Okke vond het heerlijk zijn vriendinnetje weer te zien. Gelukkig was de vriendschap er weer volop;-) En we mogen het niet hardop zeggen van de familie Huijsman, maar Blossom lijkt heel erg zwanger......ze kijkt wat scheel, haren staan rechtop, gezwollen tepels, flauw en echt 'mutserig' gedrag, heel aanhankelijk........ We zeggen het dus heel zachtjes: zwanger!!!!!!?????????????? 

>>Vandaag is Blossom weer gezellig met haar bazen langs geweest in Beverwijk. Okke en Blossom hebben eerst heerlijk al spelend de tuin omgeploegd, daarna werd het weer serieus en er volgde een dekking. Net als gisteren hebben ze twintig minuten gekoppeld gestaan. Bij die koppeling hebben we de hondjes weer ondersteund. Zoals Jolanda zei, zit Okke's 'werk' er nu op en moet Blossom het af gaan maken. Nu gaat het lange wachten beginnen. Over een week of vier zal er een echo gemaakt worden en dan weten we het zeker. Als alles goed zit en goed gaat, worden de pups van Blossom en Okke in de eerste week van maart geboren......

  

>>Blossom is vanmorgen (vrijdag 3 januari) bij ons op bezoek geweest;-) Nou, er was vandaag maar weinig spel tussen de hondjes........ Het was meer van pats-boem;-) Blossom en Okke hebben zo'n 20 minuten gekoppeld gestaan, terwijl wij ze ondersteunden. Gelukkig was het droog;-)

>>Vandaag, donderdag 2 januari heeft Okke Blossom gedekt. Het was kostelijk om te zien, hoe die twee hondjes eerst een half uur samen gespeeld hebben. Ze zaten elkaar luid blaffend achterna, sjeesden door de tuin en ineens was het zo ver. Er was geen koppeling. Morgen mogen ze nog een keer ;-)) Wordt dus vervolgd en herhaald:-)

>>We hebben eindeloos zitten praten. Met de eigenaren van Blossom, met Okke's Alpha's, met talloze fokkers, met reu-eigenaren...... We hebben de stambomen bestudeerd, ons over verwantschapspercentages gebogen, onze hondjes heel goed bekeken. En uiteindelijk hebben we akkoord gezegd. Bij de volgende loopsheid van Blossom, mag Okke haar dekken. Volgens de regels van de natuur zou Blossom ergens in december loops moeten gaan worden. Een Drentennestje van Blossom en Okke zou dan in de eerste maanden van 2014 geboren kunnen worden..... Als alles verloopt zoals gedacht...;-)  

Voor alle duidelijkheid: uit het mogelijke nest zijn al een teefje en een reutje besproken;-) Jolanda en Marry Huijsman willen graag een teefje uit de combinatie Blossom / Okke houden. Wij willen graag een reutje. Een zoon van onze Okke. Hm, maar eens over een goede naam gaan nadenken;-)

Mocht u meer willen weten of geïnteresseerd zijn in een pup uit deze combinatie, dan verwijzen we u graag naar de website van Jolanda en Marry Huijsman. U vindt daar alle verdere gegevens. Hier het adres:  www.onzedrentjes.nl/


in elkaar gevioold door Selma;-)